Начало > Новини > Съдържание

Причините, поради които Стоките затъване В бразилския по поръчка (II)

3. MAPA

В Ministério га Agricultura, Pecuária д Abastecimento, което е Portuguesefor Министерство на земеделието, животновъдството и продоволствието, MAPA, е регулираща агенция, отговорна за контрола на вноса на стоки от животински и растителен произход. Както е случаят за здравните продукти или внос козметика, вносът на такива стоки е предмет на лицензиране на вноса, което е необходимо за изчистване на стоката в бразилски обичаи.

Фирмата вносител на стоки от животински и растителен произход, трябва да се регистрира с MAPA. За да се регистрирате е необходимо да се представят следните документи на СИФ, Федерална служба за инспекция:

• копие от устава

• Копие от фирмен данъчен Card

• Регистрация на фирма Форма

• Декларация на вносителя на подходящи условия за съхранение на продукта

Също така е отговорност на СИФ средства за надзор дали вноса на стоки от животински и растителен произход, са били законно. Тези средства обръщат специално внимание на това дали са спазени изискванията за здравно, тъй като те биха могли да компрометират бразилските секторите, работещи с животни и зеленчуци.

Също така обект на MAPA инспекция е опаковката или палети, които дойдоха с стоката. При транспортиране на стоки в дървени кутии за пример, ще се изисква сертификат за Фумигация или Сертификат за термична обработка.

4. INMETRO

INMETRO изисква, че някои продукти, които могат да бъдат намерени в тази статия, да бъдат сертифицирани, за да бъдат обект на търговия в Бразилия, и се налагат същите правила на вносните стоки. В този случай, продуктът трябва или да бъдат сертифицирани от:

• Чуждестранният регулаторна агенция, която е призната от INMETRO

• INMETRO, при пристигането си в Бразилия

За всички продукти, които подлежат на задължително сертифициране по INMETRO, е необходимо специално разрешение, за да ги внесе. За всички случаи са налице в Регламент номер 354 от INMETRO, а Declaração де Liberação ал Importacao де Produtos, португалски за декларацията за освобождаване за внос на продукти, трябва да се поискат от INMETRO.

5. Данъчен инспектор на бразилския Федералната приходи

Федералната Receita Бразил, което е бразилската Федерална приходите, отговаря за спазването на митническите разпоредби. За тази цел Данъчно одитор на бразилската Федерална приходите е също разрешено да упражнява надзор върху вноса на стоки за Бразилия и по този начин могат да се възползват от всякакви стоки, ако те разбират, че нещо не е наред с начина, по който бяха разгледани стоките с, особено в кацане процес, дори и ако документите, представени от вносителя са в ред.


Забележка: осланям на статия от Realogistics

http://www.realogistics.com/index.html