Начало > Новини > Съдържание

РАЗЛИКАТА EBTWEEN ПЪЛНО АВТО И ПОЛУ-AUTO МЕТАНЪТ

Jul 22, 2016


Три CMM всъщност, могат да бъдат разделени в пълен автоматични, полуавтоматични и ръчни тип. Автоматично е напълно контролирани от компютъра, докато ръководството е напълно контролирана от изкуствен. И полуавтоматични е без напълно автоматична игла за ротационен главата и контрол система, така че стига когато трябва да трансформира иглата под ъгъл, трябва да трансформират ъгъл на сондата ръчно. Нека се знае за разликата между полуавтоматични и напълно автоматичен!


A. ценовата разлика

От гледна точка на купувача първата грижа трябва да бъде разликата в цената, сондата главата на полуавтоматични CMM е различно от това на пълен автоматичен такива. Ръководството е по-евтино от автоматично...

Б. измерване на точност

Спрямо цената, точност на измерване е една от ценните книжа, които могат да тестват продукта дали квалифицирани, така че по-висока точност може да доведе до по-добро качество. Полу-автоматична, поради необходимостта от изкуствено да коригира тест, може да има някаква грешка в процеса на измерване. Пълен-автоматичен напълно се контролира от компютър, която значително намалява човека error. Така че относително точността на автоматичното CMM е по-високо от това на полуавтоматични CMM.

C. производството ефективност

Корен на дадено предприятие е ефективност с изключение на качеството. Пълен автоматичен Метанът се контролира от компютър в процеса на измерване, което просто трябва инженер поставям пред компютъра и поставете в програмата. Докато полуавтоматични CMM е не, тъй като въздействието на тест за употреба. Толкова дълго, колкото трябва да трансформират сонда главата ръчно, така че полуавтоматични CMM има по-малко предимства отколкото пълен автоматичен.

Ние се въведе разликата между полу-автоматичен и пълен автоматичен CMM по-горе. Всъщност не мога да кажа, което е по-добре, защото изборът между пълен автоматични и полуавтоматични се дължи изцяло на действителната ситуация. Ние може да се обобщи.