Начало > Новини > Съдържание

СРАВНЕНИЕТО НА ГАБАРИТ И CMM

Jul 19, 2016


Габарит е инструмент, специално произведени за контрол на всички видове механични размер от промишленото производство предприятие, което подходящ за масово произведени продукти, като например авто части, да замени професионален измерване инструменти като апаратчета, включете габарит, позиционирайте габарит, и др. Може да направи следните мерки: ключ черта откриване, характерна линия за откриване, функционални дупка откриване, откриване на площ голяма деформация по време на процеса на сглобяване, монтаж на прототип, Ранният стадий на функцията съвпадение откриване и т. н. CMM принадлежи към вид на висока точност измервателен инструмент, почти всички части могат да бъдат измерени, включително точността на габарит също се нуждаят от подкрепата на CMM. CMM е един вид на широко използваните измервателни уреди, но CMMs обикновено не са подходящи за онлайн измерване. Има някои разлики по-долу.

1. разходи. Еднократна инвестиция на габарит е по-малка от тази на измервателни машини, но мислене в дългосрочен план, цената на CMM е по-ниска от цената на габарит. Габарит измерване трябва да направи модели на всички обекти на измерените, цената е много висока. И CMM съчетани с гъвкави тела има предимствата на разходите в дългосрочен план, въпреки че първоначалната инвестиция е по-голям и има някои ежедневна поддръжка струвам.


2. гъвкава. Габарит е един вид на оборудване за части или монтаж на специални измерване, повечето не са гъвкави. CMM, съчетана с гъвкави тела може да се измери почти всички видове части, гъвкавост е много добра.


3. измерване удобство. Удобството на габарит е много добра, която просто трябва да поставите на части в габарит. CMM, съчетана с гъвкави тела, които трябва да фиксирани части, установяване на координатна система, програма, т.н., но за измерване на удобство, преносими ръка машина значително отговарят измерване удобство.


4. точност. На точността на тела обикновено е ±0.15-±0,2 мм. Ако с Щангенциркули шублер, нивото на точност е до ±0.1 mm. CMM точността може да достигне Микрон ниво като цяло.