Начало > Решения > Съдържание

Целевата поддръжка на видео измервателна машина

Oct 12, 2017

Ежедневната поддръжка на видео измервателната машина е много важна. По-долу са дадени някои общи повреди и са въведени някои основни методи за поддръжка. Надяваме се, че може да помогне на потребителя на инструмента.

1. Сонда

Най-големият проблем при използването на измервателния уред е неточна точност, което води до голяма грешка. Например точността на оста x, y и z е неточна. На първо място, задвижванията x, y, z и решетката x, y са основно коригирани, когато излязат от завода, така че не ги разопаковайте веднага, щом закупите машината. За да избегнете удар при използване, трябва да внимавате при преместването на машината. Първо трябва да инсталирате неподвижния блок на работната маса, за да предотвратите сблъсъкът да доведе до грешка с голяма точност.

На второ място, метърът трябва да бъде поставен в суха, чиста и вибрираща среда. И се уверете, че има стая с постоянна температура и го покрийте с прахово покритие, когато не се използва. В противен случай това ще доведе до ръжда на частите на инструмента и точността на оптичните части.

QQ图片20161213105144_副本.jpg

2. Провал на проекцията

Проблемът с прожекционния екран, включващ звука, силата на триене, неравностите, без отчитане по време на въртенето на проектора и т.н. Те могат да бъдат решени чрез замяна на части и регулиращи части. Също така не можете да използвате ръката, за да докоснете прожекционния екран, ако има петна върху петрол, може да използвате само обезмаслена марля, за да докоснете няколко почистващи вещества, избършете, след това използвайте малко чиста вода, за да избършете. Избърсването трябва да е нежно

Проблемни прожекции на изображения, включително размазване на изображението, контрастно осветление тъмно, тъмно; в изображението има черни петна. За да разрешим тези проблеми, можем да заменим нажежаемата жичка, да почистим отражателя, огледалото, стъклото на пейката и т.н. Инсталирайте регулатора на напрежението, за да регулирате напрежението, за да стабилизирате крушката. Също така имайте предвид, че почистващият флуид трябва да бъде мек със смес от алкохол 1: 4 и етер. Можете също така да използвате някои меки измивания като четка за прах от повърхността.