Начало > Решения > Съдържание

Най-разпространеният използвания материал на CMM

Feb 20, 2017

С развитието на координатна измервателна машина (CMM) технология, CMM е все по-широко приложение. Тъй като структурата и материала на СММ, има голямо влияние върху точността, тя става все по-силно се изисква. След някои общи структурни материали.

1. Чугунена

Чугун е един вид често използваните материали, които се използват главно за основата, плъзгащи се и подвижния водач, колони, подкрепа и т.н. Тя е в полза на малка деформация, добра устойчивост на износване, лесна обработка, ниска цена, линейно разширение е най-близо коефициент на части (стомана), е началото на използваните материали. В някои измервателна машина все още се използват предимно чугунени материали. Но той също има недостатъци: чугун е податлив на корозия и устойчивост на износване е по-ниска от гранит, нейната сила не е висока.

2. стомана

Стомана се използва главно за черупка, подкрепа структура, както и някои измервателна машина база също се използва стомана. Обикновено приема нисковъглеродна стомана, и трябва да бъде топлинна обработка. Предимството на стомана е добра твърдост и сила. Нейната дефект е лесно да се деформация, това е така, защото стоманата след преработка, остатъчното напрежение вътре преднина за освобождаване на деформация.

координатна измервателна машина

3. гранит

Гранит е по-лек от стомана, по-тежки от алуминий, е общата използвания материал. Основното предимство на гранита е малко деформация, добра стабилност, без ръжда, лесно да се направи графичен обработка, гладкост, лесно да се постигне по-висока платформа от чугун и е подходящ за производството на висока точност ръководство. Сега много от CMM приема този материал, работната маса, бридж кадър, на вала водеща шина и Z ос, изработени от гранит. Гранит може да се използва за работна маса, квадрат, колона, светлина, за употреба, поддръжка и т.н. Благодарение на коефициента на топлинно разширение малък от гранит, е много подходящ за сътрудничи с въздух флотация направляваща релса.

Гранит също съществуват някои недостатъци: въпреки че може да направи от куха структура чрез поставяне, той е по-сложно; Твърди качество на строителството е голяма, не е лесно да обработват, особено двата винта е трудно да се процес, струва много по-висока от чугун; Гранит материал е по-свеж, лесно да се свива, когато груба обработка;

4. Керамични

Керамични се разви бързо през последните години. Това е керамичен материал след уплътняване синтероване, заточване. Нейната характеристика е порест, качеството е светлина (плътност е около 3 гр / cm3), висока якост, лесна обработка, добра устойчивост на износване, не ръжда, подходящ за Y ос и Z ос употреба. Недостатъци на керамични са високата цена, технологичните изисквания са по-високи, а производството е сложна.

5. Алуминиева сплав

CMM използва главно висока якост алуминиева сплав. Той е един от най-бързо развиващите се в последните години. Алуминиева има предимството, ниско тегло, висока якост, малка деформация, изпълнение топлопроводимост е добро, и може да извършва заваряване, подходящ за измерване на машина на много части. Прилагане на висока якост алуминиева сплав е основната тенденция на ток.


Моля да ни информирате ако има такива questiona или съвет

Е-мейл: overseas@cmm-nano.com