Начало > Решения > Съдържание

Влияние върху Сканиране Причинява се от CMM динамични характеристики

Feb 16, 2017

01. динамика бариерен

Координира измервателна машина (CMM) динамични характеристики ограничава точността на сканиране с висока скорост, се намесва високата скорост на сканиране.

Измерване сканиране е различен от вида спусъка , измервателна машина ще наследи инерционното натоварване в целия процес, динамичните показатели е по-важно от статичното представяне. Натоварването на инерцията причинява деформация на измервателна машина структура, и е трудно да се предскаже.

Традиционната система за сканиране отговаря за точността на сканиране чрез намаляване на скоростта, това е компромис метод за динамично представяне бариера.

02. динамичната грешка

Сканирането може да произвежда инерционна сила, ако не променят инерционната сила, ще доведе до грешка на измерване.

При измерване на дискретни точки, изображението на инерционна сила не е от значение, но при сканиране, влиянието на ускорението и получените инерционни натоварвания са очевидни. С увеличаване на скоростта, ускорението също се увеличава. В действителност, ускорението се увеличава по-бързо, по-типична крива на сканиране песен, степента на промяна ускорение е квадрата на скоростта на изменение на скоростта.

При условие че е ниска скорост, влиянието на инерционна сила може да бъде незначително. Тези, традиционната система за сканиране без никаква форма на динамична компенсация може да работи само в региона на ниска скорост. Ако скоростта се увеличава, то ще се превърнат в основни фактори, влияещи върху изпълнението на измерване. И повечето от СММ се използва в производството на околната среда , за измерване на времето е много важно. Ако можете да завършите измерване по-бързо, предимството е много очевиден.


Моля да ни информирате, ако имате въпроси или съвети

Е-мейл: overseas@cmm-nano.com