Начало > Решения > Съдържание

Влиянието на температурата и влажността на CMM

Sep 07, 2016

Нормална работна температура на три координатна измервателна machine(CMM) е 20 ℃±2 ℃, и влажността е 40 % - 70 %. Температурата на CMM се увеличава от дъното до върха, а температурата се променя всеки миг. Така че разликата на всяка ос решетка температура и температура на частите ще повлияе трите координира измервателна машина измерване прецизност. В действителност ако влажността на въздуха е твърде голям, той ще зле корозия на плаващ блок и някои ключови основните компоненти на машината, която директно ще повреди уреда за измерване. Така че ние доколкото е възможно да се гарантира вътрешната температура и влажност се контролира в нормален диапазон, за подобряване на точността на три координатна измервателна машина.

 NANO Metrology is a manufacturer of Precision measuring machine

Три координира машина за измерване като един вид на прецизни измервателни уреди, навременна поддръжка може да удължават срока на експлоатация на машината, може да гарантира точността и намаляване степента на неуспех.

Три координатна измервателна машина е стриктен в околната среда, така че ние сме длъжни да строго контрол на стайна температура и влажност.

Газ лагер на CMM е никога не носят структура на теория, но ако въздуха ресурсът не е чиста, тоест, с масло, вода или примеси, които могат да причинят газове носещи блок, по-сериозно газ носещи и плаващи железопътен нулата. Така че ние редовно трябва да проверявате машината въздуха и оттичане на водата, редовно Почиствайте филтъра и маслено-водни разделител. Въздушен източник също трябва да се обърне внимание, въздушен компресор или газ доставка на газхолдера също нужда проверява редовно.


Моля, уведомете ни, ако на всички въпроси или съвети

E-mail:overseas@cmm-nano.com