Начало > Решения > Съдържание

Влиянието на калибриране резултат, причинени от CMM сонда инспекция

Sep 01, 2016

Сонда система е ключова част от три координатна измервателна machine(CMM), който се използва главно за измерване на повърхността на работа на парче. И тя е затворена връзка с ефективността на работата и прецизността на три координатна измервателна машина. Където има разширени измервателни глави, няма никакви изключителни функции на CMM.

CMM сонда калибриране има две основни цели: получават обезщетение диаметър на Руби стилус и установи зависимостта между различен ъгъл, измерване на стилус точно. Сонда калибриране точност влияят директно на точността на калибрирането. В сондата калибриране три координатна измервателна машина Сървейър трябва да обърне внимание на последващи проблема:

1. Изберете подходящ измерване стилус и разширение, обща употреба 4 * 30 стил без разширение. Твърдо инсталирате стилус и сфера, почиствам стилус и сфера от безводен алкохол.

2. след калибриране на сондата, сонда калибриране точност проверка следва да се извършва, отклонение на ратифицирам програма или известно от софтуера, с не повече от 30 мм пръстен габарит и gage блок да формират пълен набор от валидиране.

3. за измерване на скоростта на сонда за калибриране трябва да се държат със скоростта на точността на калибрирането. Особено за тези, които използват за дълго време или често, когато скоростта на измерване на сондата калибриране е различна компенсация диаметър и Руби топка с диаметър ще бъдат различни.

4. , ако резултатите от калибрирането сондата установих, че грешка форма е по-голям, трябва да помислите дали или не, причинени от следните причини: първо, сондата или сфера не е избърса, трябва да се избърсва чисти след проверка отново; Второ сонда главата е твърде стар, трябва да бъдат заменени; Трето прямота на железопътна употреба има големи промени, трябва да бъдат проверени чрез точността на изместване калибриране; Напред въздушна възглавница е блокиран, трябва да бъдат своевременно почистват и коригирани. Ако установи, че диаметърът не е нормално, трябва да се помисли дали не Бърша чист или сфера с диаметър вход е нормално.


Моля, уведомете ни, ако на всички въпроси или съвети

E-mail:overseas@cmm-nano.com