Начало > Решения > Съдържание

Разликата между CMM и нормален измерване (II)

Oct 17, 2016

Грешка по позиция е свързана с действителната сума фактори върху промените на елементите се измерва. Като еталон на действителните части също е форма на грешка, така тя трябва да симулират Бенчмарк елементи в конвенционалните измерване, които обикновено използват повърхността с форма, достатъчно.

При използване натри координира измервателна машина, ние само трябва да се измери няколко координатни точки на работа-парче, след това паралел грешка може да се изчисли чрез компютър. Измерване на точност зависи от точността на CMM, тя няма нищо общо с артефакти на място, така че по-близо до действителната ситуация на части се изпитва.

Измерване на повърхността могат да се разделят на два вида: едната е теорията на измерените форма повърхност е известно, след това оценява действителната повърхност, в действителност често изисква измерване извити повърхността профил грешка; Другата е теорията на заоблена повърхност е неизвестен, според действително измерените данни, монтаж теория повърхност. Конвенционалният метод се използва главно за първия вид на измерване.

По време на процеса на измерване с помощта на CMM ние само трябва да поставите части да бъдат изпитвани върху workbench, правилното позициониране и подравняване, измерва няколко точки в ръчно измерване режим и сравняват резултатите от измерването с теоретични контур.

Конвенционален метод на измерване е не само бедни повторяемост, но ниско измерване ефективността. Три координатна измервателна машина е по-трудно за овладяване, отколкото конвенционалните измервателни уреди, но тя може да се измери геометрия размера и формата в същото време. В позиция грешката на измерване ние не трябва да използвате спомагателно устройство за симулация Бенчмарк. Освен това CMM е сВисока измервателна точности измерване на ефективността, което е задължително в тест за качество за производство.


Моля да ни уведомите, ако има някакви quesrions или съвети

Електронна поща:Overseas@CMM-Nano.com