Начало > Решения > Съдържание

Разликата между CMM и нормален измерване, (I)

С развитието на съвременната индустрия изискванията на формата на механични части, стават все по-сложно, след това също изисква бърза и надеждна измервателен метод да си сътрудничат.Три координира измервателна машина (CMM)като един вид ефективни Високоточни измервателни уреди, които отговарят на горните изисквания. Затова е широко използван в машини за производство, инструмент производство, електронната промишленост, космическата и националната отбранителна промишленост. Особено подходящ за измерване на части от тялото, умира, прецизно леене, кола черупка, части за двигателя, камера и самолети тип орган, който с пространство извити повърхността части.

1. измерване на геометрични размери и форма

Измерване на геометрия на работа парче размер и форма, конвенционалния метод обикновено трябва да извършват самостоятелно. Особено в измерване на работа на парче форма има взискателните изисквания на работа на парче. Тя ще струва много повече време, отколкото действително измерване, като например при измерване planeness в таблета, ние трябва да коригираме трите бързо повърхност точки в същата височина като таблетката.

За разлика от конвенционалните методи CMM едновременно може да се измери с размер и форма. Три координира измервателна машина отношение измерваният обект като събирането на набор от отделни точки. Според измерваният обект и различните изисквания измерване на броя от събирането на няколко отделни точки вместо измерената обект, чрез изчисляване за определяне на размера и формата на обекта. Преди измерване на работа на парче, на първо място е сондата за калибриране да елиминира грешка влияние поради променящите сеекологично състояние. И след това по дизайн на основата на артефакти или процес Бенчмарк, ние трябва да търсят работа на парче координатна система. Няма изискване на работа парче стягащи и коригира, ние само трябва да държи на работа-парче остават стабилни.


Моля, уведомете ни, ако на всички въпроси или съвети

Електронна поща:Overseas@CMM-Nano.com