Начало > Решения > Съдържание

Развитието на 3D триизмерен измервателен инструмент (III)

Oct 27, 2016

D.-Безконтактно измерване

Безконтактен метод за измерване на триизмерна работа-парче е главно се отнася към оптичен метод. Има наличие на измерване на сила втрадиционните контакти измерванеметод. Тя се нуждае радиус компенсация на сонда ако в дълго измерване на време. Но оптични безконтактен измервателна технология решавам определителен член горе проблема успешно и се пази поради неговата висока отговор, висока разделителна способност. С всички видове на високо производителни компоненти като полупроводниковия лазер, такса – съчетано устройство, сензор за изображения появата на позиция чувствителни устройства и така нататък, технология за оптично-Безконтактно измерване получава бързо развитие. През последните години всички видове ofoptical измервателна технология е постигнала голямо развитие в своята конкретна област.

Лазерно сканиране метод се приема в оптичния известния триъгълник, с такса – съчетано устройство или с чувство за позиция чувствителни устройство да извършват цифрови лазерно изображение придобиване. Той основава на CCD сензор, който се избегне bunching точка отразяване и разсейване на светлината, и резолюцията на един пиксел е висока. Така че използването на CCD може да получи по-висока точност на измерване.

Като цяло, за да се гарантирависока точностна измерването, калибрирането трябва да се тестват на повърхността които подобно на повърхността на обекта.


Моля съобщават ни ако на всички въпроси или съвети

Електронна поща:Overseas@CMM-Nano.com