Начало > Решения > Съдържание

Развитието на 3D триизмерен измервателен инструмент (II)

Oct 24, 2016

Б развитие на системата за сонда

Вкоординатна измервателна машина (CMM), компонентите на изпълнение, които могат да се реализират директно измерване е сонда, тя директно влияе върху точността на измерване, степента на автоматизация на експлоатация и изпитване ефективността. Така координира машина производителите и изследователите прекарват повече енергия да учи висока производителност, сонда за измерване.Сондаможе да се разглежда като сензор, чийто тип, структура, принцип, производителността е много по-сложно тогава обща измервателна глава.

По отношение на проучването си сонда:

(1) за изследвания и разработване на проста структура, нов тип,висока точност на измерване, триизмернисонда, особено подходящ за измерване на микро работа на парче и подходящи за висока скорост измервателна сонда.

(2) за да се развие сонда аксесоари, разгънете функцията на координатните машина.

(3) да развиват безконтактен измервателна сонда и подобряване на точността на измерване и разширяване на обхвата и обхват.

C. предимствата и недостатъците на CMM

Три координатна измервателна машина като модерен голям точни и изчерпателни измервателен уред има значителни предимства, включително:

(1) Силна гъвкавост, която да се осъзнае пространствени координати точка измерване, лесно може да се измери различните компоненти на триизмерната контурна размер и позиция параметри;

(2) висока точност за измерване и надеждност;

(3) могат да реализират цифрови аритметика и програма за контрол лесно, и има високо интелигентни степен.

Въпреки това три координатна измервателна машина също има своите собствени недостатъци. Първият е скъпо, по-високи изисквания за операторите.


Моля, уведомете ни, ако на всички въпроси или съвети

Имейл:Overseas@CMM-Nano.com