Начало > Решения > Съдържание

Приложението на машината за измерване на координатите в практиката

Aug 03, 2017

Координатна измервателна машина в момента не е само един вид лабораторен измервателен уред, но е широко използван в машиностроителната и монтажна работилница. В автомобилната индустрия CMM е необходимия инструмент за измерване на качеството на продукта и контрола на качеството. Прилагането на координатната измервателна машина на практика се отразява главно в следните аспекти:

1. Инспекция на качеството на продуктите.

Поради формата на обработка на продуктите става все по-сложна, по-висока и по-голяма точност, CMM постепенно се превръща в основна съставка на проверката на качеството на продукта. Използва се за издаване на цялата инспекция на размерите на машината, за да се осигури предоставянето на квалифицирани продукти на следващата работна процедура. Във всяка процедура за обработка, доколкото има промяна в състоянието, трябва да се изпрати за откриване на CMM, като например подмяна на инструмента, време за обработка или програма. За изключително сложни механични части традиционното приспособление вече не може да удовлетвори изискването за контрол на качеството, като в същото време преработката и проектирането на габарита стават труден проблем поради сложността на обработката, така че координатната измервателна машина да стане основното средство за качество инспекция.

东莞洄科.jpg

2. Разберете статуса на настройка на оборудването.

Ако резултатите от измерването покажат, че обработката на размерите на части е предубедена към едната страна на зоната на толерантност, тя показва, че оборудването не се прехвърля на най-доброто, може да коригираме оборудването или приспособлението, когато е необходимо.

3. Навременно разбиране на тенденциите за развитие на процеса и изпращат предупредителни сигнали за състоянието на продуктите и оборудването.

Ако размерът на обработената част на системните в една посока отклонение, което показва износване на инструмента, топлинно отклонение или други фактори. Ако се установи чрез измерване на геометричните параметри на формална грешка, става все по-голяма, показва ножовете скучни, увеличаващи триенето, обработката на трептенията и т.н. Затова трябва да напомним на съответния персонал да предприеме навременни мерки за отстраняване.


Моля, информирайте ни, ако имате някакви въпроси или съвети

Електронна поща: overseas@cmm-nano.com