Начало > Решения > Съдържание

Избор на система за откриване на CMM

Sep 04, 2017

Типичнитекоординира измерване на machine(CMM)откриване система се състои от четири части: измерване на главата, сонда разширение част, стилус корекция или разширение и стилус.

A. сонда

Theсонда главатаналични типове включват контакт, безконтактен, ръчно и автоматично. Ръчна сонда за контакт изисква потребителят да се намеси, така че компонент на програмата трябва да бъде спряно в кръстовището точка, като по този начин увеличаване на времето за измерване на прекия контрол на компютъра и засягащи точността на измерването. Изборът на сондата трябва да обмислят целеви точност.

B. сонда разширение част

Изборът на сондата разширение част зависи от типа на измерване изисква, точността на измерване, качеството на сондата използва и скованост на сондата съвместни. Сонда разширение част се намира между сондата и контакт спусъка.

微信图片_20170821151502.jpg

C. стилус разширение част

Разширението на стилус и адаптер може да разрешите измервания, за да помогне на сондата откриване-трудно достъпните места. Използваните компоненти включват волана джолан, звезда тип писалка. Обикновено разширение и M3 / M2 и М5 / M4 адаптери, които позволяват сондата да свържете различни тема размери. Важно е да се отбележи, че ако използва писалката е по-малък от размера на конеца, коравината на сондата може да намалява, което ще намали точността. Използвайте писалката, която е по-голям от сондата конец, което ще доведе до погрешно задейства.

D. стилус селекция

Има две основни точки да се помисли записалкаподбор, а именно да отговарят на изискванията на контакт, както и измерване на всички точки на работа на парче не е намеса и възпроизводими в точката на контакт.


Моля, уведомете ни, ако на всички въпроси или съвети

Електронна поща:Overseas@CMM-Nano.com