Начало > Решения > Съдържание

Предимствата на ръчно, полуавтоматично и пълен автоматичен CMM

Sep 22, 2016

Три координира измервателна машина (CMM) е вид измерване машина, която може да представлява геометрична форма, дължина и обиколка на окръжност разделяне в рамките на интервал. Тя може да бъде разделена на потребителя, полуавтоматични и напълно автоматичен тип.

Полуавтоматична CMM, в сравнение с автоматична CMM, е липсата на пълна автоматична система игла сонда . Когато работата стъкло се измерва в съответствие с програмата, след като за трансформиране на сондата към различен ъгъл, тя трябва да се използва изкуствен трансформация.

По отношение на точността, ръчни три координати измервателни машина е чисто ръчен режим на работа, така че случайната грешка е повече от автоматичен тип. Пълен автоматичен координатна измервателна машина, в сравнение с полуавтоматични и напълно автоматични CMM е с автоматична система за контрол по време на измерване, която може да извършва партида измерване чрез програмиране. Така че, в сравнение с ръчното три координатна измервателна машина, автоматичен тип значително да подобри ефективността на откриване.

От гледна точка на цена, ръчен тип, тъй като няма система за контрол на движението, така че цената е сравнително ниско. Като цяло, за употреба вид има висока изискване на операторите, толкова повече оператори опит имат, по-високата точност може да достигне. По принцип, ако проверка сума е малка и точността не е висока, може да изберете ръчно CMM. Полу-автоматичен тип има определени предимства при цена в сравнение с автоматична CMM. Но от измерване на ефективността, напълно автоматична машина е по-добре.

Моля да ни информирате, ако имате въпроси или съвети

Е-мейл: overseas@cmm-nano.com