Начало > Решения > Съдържание

Преносим принцип на измерване на три координати и анализ на компенсацията на грешки

Jun 27, 2017

Основно въвеждане

Преносимото три координатно измерващо рамо е измервано с три координати Система, базирана на въртящо се и въртящо се рамо, мярката за дължина се заменя с мярката на ъгъла. В сравнение с традиционната три-координатна измервателна машина, тя има предимствата на проста механична структура, малък обем, висока ефективност, леко тегло, голям обхват на измерване, гъвкава и удобна, ниска цена и измерване на място. Той е широко използван в автомобили и резервни части, мухъл, космическо корабостроене, корабостроене, парна турбина, тежка техника и други машини за обработка. Но тази преносима три координатна измервателна ръка е серийна структура с голям коефициент на грешка и голям коефициент на трансфер на грешки. За да се подобри точността на измерване на измервателното рамо, трябва да се извърши калибриране и компенсация на грешки преди употреба, за да се гарантира, че точността на измерването е в точността на конструкцията.

Принцип на действие

Преносимото три координатно измервателно рамо е свързано чрез шест въртящи се рамена и една измервателна глава през шест въртящи се стави, ъглов енкодер е инсталиран във всяка връзка, измервателното рамо е фиксирано към основата и главата може да се движи в пространството, което може да съставлява Пространство за измерване на затворена сфера; Чрез монтиране във всяка връзка и оформяне на вътрешен ъгъл на ъгъла на фотоелектричния кодиращ елемент за всеки ъгъл на съединяване, комбинирайки механичните параметри на всяко съвместно рамо (ъгъла между дължината на ръката, ставата и т.н.), като се използва координатен модел с 3 D Се постигат координатите на точките на измерване.

Компенсиране на грешки

Чрез подобряването на Ъгловия енкодер на измервателното рамо, прецизната механична обработка и сглобяване на механичните части, които могат да подобрят точността на измерване. Въпреки това подобрената точност е ограничена, цената е много висока. При условие, че има грешка в параметрите на организацията, методът за компенсация на грешки може значително да подобри прецизността на измерването. Традиционната триходова измервателна машина има висока точност на измерване, която е много по-висока от преносимата три координатна измервателна машина, така че може да се използва три координатна измервателна машина за измерване на калибрирането на грешката в геометрията на пространството на рамото и компенсацията на грешката. Методът за компенсация на грешки, предложен тук, е моделът на грешка за измерване на измервателното рамо и стандартната стойност на измерващата машина с три координати. Въз основа на модела за грешка е създадена база данни за грешки, за да се коригира грешката на позицията на измервателното рамо.Моля, информирайте ни дали има някакви въпроси или съвети

Електронна поща:   overseas@cmm-nano.com