Начало > Решения > Съдържание

Измервателната грешка на CMM (II)

Jan 03, 2017

1. околната температура

Дължината грешка E за измерване и откриване на грешка R е грешка при условията, предвидени преди доставката, която също така известен като основна грешка. Първата стъпка от условията на околната среда е температурата на околната среда. Температура на околната среда, необходими в рамките на 20 ° C ± 2 ° C. околната температура изисква не само CMM себе си, но и части да бъдат тествани е да бъде стабилна. Поради метални материали, засегнати от температурата ще произвежда топлина омаслена студена свие, така при различни температури, дължина не е същото.

2.Environmental влажност

Влажност на въздуха трябва да бъдат контролирани в рамките на 35 ~ 65 %-често, влажността не само засяга измерената грешка, но също така ще сериозно увреждане части на електрически уреди на CMM и др. Инсталирайте dehumidifier в CMM стаята и го среща с влажност на околната среда. Ако влажността на въздуха е твърде малък, което е по-малко от 35 %, е необходимо да се повиши влажността на въздуха е малко по-голям от 35 %.

3. налягане

В използване на условията на координатна измервателна машина, налягането трябва да достигне определена стойност. Тъй като всички на въздуха лагер на CMM са газ лагер, ниско атмосферно налягане ще засегне сериозно измерената грешка. Някои потребители разбиране на това не е достатъчно, общ въздушен компресор станция въздух предоставена от фабриката, които водят до въздуха е изключително стабилен.

4.Електромагнитни

Електромагнитно влияние Електроапаратура на координатна измервателна машина, защото електромагнитното поле е променил много, което ще направи координатна измервателна машина произвежда случаен случаен грешка. Следователно няма никакви трансформатори, електрическа искра машини, честота съпротива, електродъгово заваряване, жилката заварчик силно електрично поле, магнитно поле и друго оборудване близо до координатна измервателна машина стая.

5. вибрации

Ако има някои вибрации източник, може да CMM грешка, и ако източникът на вибрации е различна, грешката е различен. Следователно тя изисква, че няма никакви вибрации машина, пробиване машина и други силни източник оборудване.

6. светлина

Светлината е също въпрос на околната температура, която лесно игнорирани от хора, особено без топлина опазване мерки, настройка windows, измерване на стая, построен на ъгъла на две съседни стени. Под слънчева светлина тя ще направи температурата различни в компютърна зала, което ще доведе до грешка на измерване. Осветлението на стаята donand #39; т се прекалено близо до една част от координатна измервателна машина.


Моля, уведомете ни, ако на всички въпроси или съвети

Електронна поща:Overseas@CMM-Nano.com