Начало > Решения > Съдържание

Как да почистите решетка владетел на CMM

Sep 02, 2016

Висока точност координатна измервателна машина се изисква да работят в обезпрашена вътрешната среда, температурата трябва да се контролира между 18-22 градуса, влажност на въздуха, контролирани между 40 % и 70 %. Така измерване на околната среда трябва да бъде инсталиран с подходящи климатична техника. Условно потребителят може да избере да инсталирате сушилня, за да гарантира качеството на въздуха. Въпреки четри координати измервателна машина в такава добра среда, решетка владетел все още трябва да направите, поддръжка на регулярна основа. Това може да осигури точност на измерване и удължават срока на експлоатация на три координати, измервателен уред.

Решетка владетел е точност измерване компонент, неговата поддръжка играе голяма роля за подобряване на точността на измерване. Ударите са бележките на по правилния начин да почистите решетка владетел:

Първо потапя в поглъщащи топка с дехидратирани алкохол, вземете абсорбиращи топката избърсване от едната страна на решетка владетел от другата страна и след това да го замени с чист памучен тампон да избършете отново. Памучен тампон не може да се използва повторно и не трябва да бърша назад и напред. Обърне особено внимание на това да не се докосват четене главата при избърсване. Защото четене главата се използва за четене решетка сензор калибриране, местонахождението и разстоянието от решетка са точно коригирани. Ако тези неща се променят, ще предизвика четене грешки, които не може да стартирате системата, така че не забравяйте да се обърне внимание към него; И не позволявайте на шума на памучни влакна стик за решетка, фибри адсорбция ще произвежда електростатични да засегне четене главата. Решетка владетел не трябва да се избърсва често, четвърт или половин година е ОК.

За Renishaw отворен решетка владетел има вид на защитно фолио на слой на решетка владетел. Ако искате да го почистите, натопи в бархет с вода пасат или да избършете с безводен етанол. Но качеството на безводен етилов алкохол трябва да бъде висок, които не трябва да съдържат метанол, защото метанол е корозия на защитен филм.


Моля, уведомете ни, ако на всички въпроси или съвети

E-mail:overseas@cmm-nano.com