Начало > Решения > Съдържание

Как да изберем CMM?

Jun 12, 2017

Функцията на измерващата машина с три координати е да се оценят данните за измеренията бързо и точно. По-долу е въведението как да изберете CMM :

Триизмерната измервателна машина измерва обработваните детайли с помощта на датчик, наречен сонда, получените данни могат да бъдат комбинирани с описание на артефакта или специфична характеристика на артефакта, като например дупка. Описвайки тези измерения, е по-лесно да определим дали артефактът или характеристиката са твърде лоши. Информацията също така дава указания за коригиране на аберациите в производствения процес.

(I)                    Нека координатната измервателна машина да отговаря на вашето заявление

Ако за вашата работа се изисква координатна машина за измерване, как избирате най-доброто?

Първото нещо, което трябва да направите, е да потвърдите кой тип CMM имате нужда. Според местоположението на поставянето на главата на измервателната машина, има три основни типа: вертикален, хоризонтален и преносим. За вертикалната координатна измервателна машина сондата е монтирана върху вертикалното рамо, точността на измервателната машина е по-висока от тази на хоризонталната измервателна машина. Тъй като мостовият тип е по-стабилен и има по-малко движещи се части, което го прави по-добра твърдост и стабилност. Вертикалната трикоординатна измервателна машина съдържа различни размери, можете да я използвате за измерване на корпуса на малката предавка в кутията на двигателя или дори на търговски самолети.

Хоризонталната измервателна машина е монтирана на хоризонталната ос. Те обикновено се използват за откриване на големи детайли, като тяло на колата.

Преносимата измервателна машина опростява измерването на артефакти и монтажни възли, които не могат да се преместят в измервателната машина, преносим   Измервателната машина може да бъде инсталирана на артефакт или монтажно парче или дори вътре, което позволява измерване на вътрешното пространство. С помощта на преносим може да запишете движещите се, транспортиране време.

image.png


Моля, информирайте ни, ако имате някакви въпроси или съвети

Имейл: overseas@cmm-nano.com