Начало > Решения > Съдържание

CMM околната среда условия

Aug 24, 2016

Координира измерване машина е висок-точност на измервателната апаратура, състоянието му среда може да повлияе му измервателна точност в известна степен, така че най-добрите условия на труд трябва да бъде гарантирана.

1. температура на изискване за висока точност измерване

1.1 температурен обхват: 20±2 ℃

1.2 температура промяна: < 0,5 ℃/h; < 1 ℃ / 24h

1.3 температурен градиент: < 0,5 ℃/м

1.4 машина на балансиране температура време: > 48h

Забележки: Точността на машината ще намалее, ако температурата не достига стандартните изисквания.

2. относителна влажност

Влажност на работната среда се отразява на машината в следните основни аспекти:

Висока влажност го прави лесно да ръжда машинни части да се отрази на машината работи и живота; Ниска влажност го прави лесно да се произвеждат статично да предизвика лошо влияние върху работата на компютъра и контрол система. Диапазонът на подходяща влажност е 45 %-60 %.

3. чистотата

Като статичен и прах евентуално може да засегне измервателна машина, водене прахоустойчив и антистатични трябва да се разглежда в дизайна на земната повърхност и зида.

4. въздух

Чисти и сухи. Неговата влажност е по-малко от 15 %

Консумация на въздух: 50L/min

Налягане на въздуха: 6-10 bar

5. захранване

AC 220V 50Hz, 2.5KVA; колебанието на напрежението трябва да не е голям от 5 % от рейтинг напрежение; Не използвайте CMM с други мощни енергоблокове електронни устройства заедно като климатик, дублира машина, раздробяване и др. В случай на съвместно използване е от съществено значение, моля приемат изолиращите трансформатор или висока честота шум филтър.

6. базова вибрация изискване

Вибрира frequency≤10Hz amplitude≤0.5 мм

10 Hz < вибрира frequency≤30 Hz amplitude≤1mm

Вибрира на честота > 30 Hz amplitude≤3μm

7. кацане

За да се гарантира система за контрол на силата на CMM и pc система надеждна и стабилна работа, ние трябва да подготви CMM с независима и надеждна Заземителната система. Заземителната система трябва да бъде дизайн според местните действителното състояние и заземяване съпротива трябва да бъде под 4 ома.

Когато геоложки състоянието е лошо, обелена заземяване устройството да се приемат, която е изработена от поцинкована шина заварени и покрити от терена да се защити. На съпротивлението на заземяване трябва да бъде под 4 ома, или заземяване устройството трябва да се удължи.


Моля, уведомете ни, ако на всички въпроси или съвети

E-mail:overseas@cmm-nano.com