Начало > Решения > Съдържание

Основно познаване на софтуера CMM

Jul 31, 2017

Трихонометричната измервателна машина се състои от хост, софтуерна система, електрическа (управляваща) система и система за измервателна глава. Следващото съдържание е основно въведено компютърната софтуерна система на координатната измервателна машина .

Компютърът е център за обработка на данни. Основните функции са:

1. настройка на параметрите на системата за управление; Горният компютър комуникира с управляващата система и изпълнява настройката на параметрите чрез "супер терминал". Специален софтуер може да се използва за отстраняване на грешки и тестване на системата.

2. Извършете дефиницията на главата и калибрирането на главата и компенсацията на радиуса на сондата; Чрез различни конфигурации на измервателната глава и различни ъгли на измервателната глава, измерените стойности на координатите са различни. За да се направят резултатите от различна конфигурация и различна позиция на измервателната глава, може да се изчисли заедно, трябва да се направи калибриране на сондата преди извършване на измерването. Чрез този метод можем да получим информация за конфигуриране на сондата, за да извършим компенсация на радиуса за всяка точка на измерване и да прехвърлим координатите на различни измервателни точки от различни ъгли към позицията на "главната" позиция.

1.jpgQQ截图20170803100934.jpg

3. Настройте координатната система за необходимостта от измерване. Софтуерът може да настрои координатната система с позоваване на частите и се отнася до координатната система на части, която може да бъде изместена и завъртана според нуждите. За улеснение на измерването може да се създаде много координатна система.

4. Да се изчислят и анализират данните от измерването. Той може да изчислява и оценява всички видове допуски, необходими за чертежите на части, и да използва статистически софтуер за измерване на резултатите от измерването. Различен специален софтуер за измерване може да се използва за измерване на зъбни, криви, повърхностни и сложни части.

5. Програмиране, информира позицията на движение и докосване до системата за управление; Софтуерът за измерване може да бъде програмиран чрез измерване на записи и офлайн програмиране според нуждите на потребителя, които могат да се използват за измерване или сканиране на партидните части автоматично и точно.

6. Доклад за измерване на резултатите; В софтуера за измерване операторът може да настрои шаблона според формата, от който се нуждае, и да генерира протокола от теста.

7. Предавайте данни за измерване на посочената мрежа или компютър. Чрез мрежова връзка, компютърът може да извършва данни, програмен вход и изход.


Моля, информирайте ни, ако имате някакви въпроси или съвети

Електронна поща: overseas@cmm-nano.com